Back to the future

Meer dan 700 kinderen en ouders gingen zondag 29 maart mee op een reis door de tijd in het Evoluon in Eindhoven. Tijdens de Hot-or-Not: The Next Generation ‘Back to the Future’ werd er kennis gemaakt met technische innovaties uit het verleden, heden en de toekomst. Hierbij keken we niet alleen 30 jaar terug in de tijd, maar vooral ook 30 jaar vooruit. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel, bekend van de Wereld Draait Door en Zapp TV, maakte de dag compleet met een interactieve lezing waarin hij samen met de jeugd vooruit keek naar wat 2045 te bieden heeft.

Er was tijdens het Back to the Future evenement van alles te zien. Van voetballende robots tot aan slimme apps en van een virtuele wereld tot aan medische innovaties. Diederik Jekel: ‘De ontwikkelingen op technologisch gebied gaan ontzettend hard. In 2045 kunnen we waarschijnlijk elkaars gedachten lezen en is een onzichtbaarheidsmantel gewoon bij de speelgoedwinkel te koop.’

De technische wereld biedt oneindig veel mogelijkheden voor de toekomst. Dit werd nog eens extra beaamd door de vele tekeningen en toekomstvoorspellingen die in de tijdcapsule voor 2045 werden geplaatst: van vakanties op de maan tot een robot in ieder huishouden. Samen met Ron Willems (Sioux), John Blankendaal (Brainport) en Diederik Jekel werd de tijdcapsule gesloten, welke pas over dertig jaar weer geopend zal worden. Dan weten we wat er van al deze toekomstvoorspellingen echt terecht is gekomen.

Met deze techniekdag willen wij de jeugd aansporen om na te denken over de toekomst en de oneindige mogelijkheden die de techniek te bieden heeft. Op deze manier willen we ze enthousiast maken voor een loopbaan in de techniek. Wanneer wij over een aantal jaren nog voldoende goede technici in Nederland willen hebben, is het belangrijk om techniek nu al te promoten onder de jeugd. Wij vinden dat wij als bedrijf hier zelf ook verantwoordelijkheid voor moeten nemen en daarom organiseren wij jaarlijks speciale Hot-or-Not evenementen voor de volgende generatie.

BEDANKT!

Wij hebben als Sioux een fantastische dag gehad en willen alle kinderen en ouders bedanken voor de mooie toekomstvoorspellingen. De tijdcapsule heeft inmiddels een mooi plekje gekregen op het Sioux kantoor in Eindhoven.

IMPRESSIE 

De rest van de foto's kun je hier bekijken.

Er is ook een filmpje gemaakt tijdens de Hot-or-Not:The Next Generation 'Back to the Future'. Deze kun je hier bekijken.

TOMTOM WATCH WINNAAR

Er deden 111 kinderen mee aan de speurtocht naar het TomTom sporthorloge. Niels Schuwer is de gelukkige winnaar van de TomTom Watch. Gefeliciteerd! TomTom zal contact opnemen met de winnaar.