Agile Project Management: two perspectives

Op 2 oktober jl. organiseerde Sioux een tweede Hot-or-Not Bites rondom Agile Project Management waar de volgende onderwerpen aan bod zullen kwamen:

HOE VERPRUTS IK MIJN PROJECT? – BEN VASKE (SIOUX)

Al meer dan 50 jaar worden meer dan 50% van de software projecten verprutst: ze leveren te laat, boven budget en met teveel fouten.

Wat is de reden dat software projecten verprutst worden, waarom lijken we zo weinig te leren van het verprutsen, hoe kan Agile bijdragen in het verminderen van het verprutsen en wat is de zwakste schakel van een project?

Op deze vragen werd antwoord gegeven tijdens de Hot-or-Not Bites lezing ‘KenBen: Over het verprutsen van projecten': Hot-or-Not Bites HVIMP and Agile

PROGRESSIVE PLANNING – MARCEL VAN DEN ELST (PROGRESSIVE COMPANY)

Progressive Planning verandert de manier waarop je in projecten samenwerkt. Door projectcomplexiteit en dynamiek niet te verbergen maar inzichtelijk te maken en door verantwoordelijkheden en afhankelijkheden helder te houden.

Belangrijk uitgangspunt van Progressive Planning is het real-time, meenemen van ieder's voortschrijdend inzicht, zodat je adequaat in kunt spelen op veranderingen. PP respecteert jouw werkwijze en helpt je bij het structureren van je werk en de samenwerking met anderen.

Het is bijzonder geschikt voor projecten met veel onzekerheid, onbekendheid en verandering, zoals in R&D en ICT.

VOLG ONS

Je kunt ons nu ook volgen op LinkedIn.