Welke robot blust het vuur het snelst?

Sioux CCM Mechatronics Trophy op de Markt in Eindhoven op 17 mei 2017

Zestien studententeams van hogescholen en universiteiten uit Nederland, België en Duitsland strijden met hun blus-robots om zo snel en efficiënt mogelijk de brand te blussen. Ze hebben een jaar lang gewerkt aan hun robots die in het kader van de DTW (Dutch Technology Week) in actie komen op de Markt in Eindhoven. De winnaar ontvangt de Sioux CCM Mechatronics Trophy die dit jaar voor de 8ste keer wordt uitgereikt. De brandweer is ook aanwezig met een onbemande blusrobot en –wagen. Een spannend evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in technologie en zinvolle toepassing daarvan.

Op een uitdagend parcours zullen de robots getest worden op snelheid en efficiency. Met als doel om ondanks de hindernissen zo snel mogelijk een brand te blussen. Sioux CCM stelt jaarlijks een uitdagende opdracht op voor studenten van binnen- en buitenlandse hogescholen en universiteiten in de studierichtingen werktuigbouwkunde, elektrotechniek, software en mechatronica. De materiaalkosten voor het bouwen van de robot worden door Sioux beschikbaar gesteld, de rest is aan de creativiteit en inventiviteit van de studenten. Dit jaar wordt er voor het eerst ook een extra prijs uitgedeeld voor het meest innovatieve ontwerp.

De teams starten om 16:00 uur met de voorbereidingen op de race. De voorrondes starten om 18.00 uur, aansluitend hierop zullen de finaleraces tussen 20:00 - 21:00 uur plaats vinden. 

Dutch Technology Week