Filip Eykens

Functie:

Managing Director van Sioux Embedded Systems in Herentals & Gent (België)

Werkt bij Sioux sinds:

2001, twee weken voor 11 september ben ik begonnen! Wat een start.

Quote:

"Een ‘NEEN’ heb je, een ‘JA’ kan je krijgen."

Wat zijn jouw taken binnen Sioux?

Ik ben verantwoordelijk voor de vestiging in België.

Waar ben je trots op bij Sioux?

Op de medewerkers, waar we staan, wat we doen en hoe we dat doen.

Hoe draagt Sioux bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling?

Als je instaat voor een vestiging dan moet je zoals ze dat zo mooi noemen polyvalent met diepgang zijn. Dat betekent dat ik alles moet kennen van HRM (Peoplemanagement tot sociale wetgeving), leasewagens (leasemaatschappijen), administratie (boekhoudkundige en fiscale wetgeving), GSM & Internetabonnementen (telecomoperatoren), huurcontracten (facilities), onderhouds-en nutsbedrijven, reclame, werving,... kortom je moet een 1000-poot zijn die diep tot in de materie moet gaan om slimme beslissingen te nemen. Na 10 jaar begin je wel het bos door de bomen te zien.

Wat is belangrijk in jouw werk bij Sioux?

Integriteit, leiderschap, empathie, teamwork, leren en groeien, flexibel zijn en heel veel opnieuw en opnieuw blijven herhalen.

Wat doe je naast je werk?

Ik ben een audiofiel: ik beluister graag muziek, hou van het her(in)stellen van vintage en hedendaagse professionele audio equipment: dit is de bron van mijn elektronica interesse. In mijn vrije tijd houd ik verder van reizen, tennis, fietsen, klussen en formule 1. Met een glaasje rode wijn of Champagne? Da’s gezond.