Hans Duisters

Functie:

Algemeen Directeur Sioux Group

Werkt bij Sioux sinds:

Heeft Sioux opgericht in 1996
Was hiervoor werkzaam bij: BSO en High Tech Automation

Quote:

“Technische innovatie kan de wereld schoner, veiliger, gezonder, plezieriger en duurzamer maken”

Wat zijn jouw taken binnen Sioux?

Ik ben eindverantwoordelijk voor Sioux

Waar ben je trots op bij Sioux?

Dat wij met technologie een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Dit doen wij met de beste ingenieurs die vol passie elke keer weer een goede prestatie voor onze klanten willen leveren.

Hoe draagt Sioux bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling?

Bij Sioux sturen wij op normen en waarden. Daarvoor is het nodig om vertrouwen te geven en los te laten. Ik leer elke keer meer over het verschil tussen management en leiderschap.

Wat is belangrijk in jouw werk bij Sioux?

De focus op mensen. Oprechte interesse in mensen maakt het verschil. Dat is wat anders dan zakelijke interesse. Onze medewerkers komen op de eerste plaats. Als die enthousiast zijn worden onze klanten daar gelukkig van. Dat geeft uiteindelijk het beste duurzame resultaat. Ik zie geld daarbij als een middel en geen doel. Zo is geld ook ontstaan. De een had veel berenvellen en de ander veel vissen. De een wil een warme jas en de ander heeft honger. Geld is een middel waardoor dit soort ruilhandel makkelijker is geworden. Voor veel bedrijven is dat nu het doel geworden. Bij Sioux wilde ik een andere cultuur die afstand neemt van de focus op aandeelhouderswaarde.

Wat doe je naast je werk?

Ik mag graag fietsen op mijn cross-hybride door de prachtige bossen in de Eindhoven omgeving. Daarin kan ik mijn hoofd weer leeg krijgen en mij door de natuur laten inspireren tot nieuwe creatieve ideeën.

Video:

Hans Duisters about "natural" leadership (in Dutch)

(Bron: Twinning Media BV op Vimeo)