Partners

 

Sioux is sinds 2003 Certified Partner van Microsoft. Dat betekent dat onze mensen gecertificeerd zijn op Microsoft Tooling. Dit certificaat bewijst dat klanten onze kennis en toepassing van de Microsoft systemen waarderen. 
 
  The High Tech Institute ontwikkelt en organiseert trainingen en opleidingen voor professionals in de hightech industrie met behulp van experts uit het bedrijfsleven. De focus ligt bij deze cursussen zowel op vakmanschap als leiderschap. Sioux is content-owner voor de software en systeem trainingen uit het cursussen port-folio en levert regelmatig docenten hiervoor aan. 
 
  Mikrocentrum levert als onafhankelijke kennisinstelling een bijdrage aan het verbeteren van technische processen en bedrijfsprocessen van bedrijven die als OEM-er of als toeleverancier actief zijn in de technologische maakindustrie en/of de procesindustrie in Nederland en/of België. Mikrocentrum realiseert dit door het organiseren van bijeenkomsten waarbij de combinatie van kennisoverdracht en kennisnetwerken centraal staat. 
 
Sioux is een van de initiatiefnemers en oprichters van Brainport Industries. In de Brainport regio worden de meest geavanceerde en nauwkeurige machines ter wereld ontwikkeld en gemaakt. Het succes van de fabrikanten die deze machines op de markt brengen is mede mogelijk gemaakt door een sterke keten en  sterk netwerk van high tech toeleveranciers. Deze toeleveranciers bundelen de krachten in Brainport Industries waar wordt samengewerkt op het gebied van mens, techniek en markt. 
 
Sioux is lid van Brainport Development, een ontwikkelingsmaatschappij die samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid werkt aan het versterken van Brainport Regio Eindhoven. Toptechnologieregio Brainport, slimste regio ter wereld 2011, is een belangrijke pijler van de Nederlandse economie met de speerpuntsectoren High Tech Systems & Materials, Food & Technology, Automotive, Lifetec & Health en Design. Brainport Development stimuleert en ontwikkelt regionale en (inter)nationale projecten en programma’s, promoot Brainport Regio Eindhoven in binnen- en buitenland en faciliteert het regionale bedrijfsleven met onder andere bedrijfsadvies en -financiering, startersvoorzieningen, bedrijfshuisvesting en bedrijvencentra. 
 

Zuidoost-Nederland verdient een flink deel van de kost voor de rest van Nederland. 35% van de Nederlandse export komt uit deze regio. Samen met de mainports Amsterdam en Rotterdam vormt Zuidoost-Nederland de kurk waar de Nederlandse economie op drijft. Brainport streeft naar een top 3 positie in Europa en een top 10 positie in de wereld als hightech regio in 2020. Sioux ondersteunt de Brainport actief met het bereiken van deze doelstelling en zit hierbij aan de hoofdtafel. 

 

Holland High Tech bundelt de krachten van Nederlandse hightechbedrijven, kennisinstellingen en overheid met als doel samenwerking en innovatie in topsector High Tech Systemen & Materialen (HTSM) te bevorderen, belangen te behartigen en het hightechecosysteem te versterken.

 
High Tech NL is een vereniging van innovatieve Nederlandse hightechbedrijven en –kennisinstellingen. De leden maken deel uit van de topsector HTSM en zijn expert in precisiesystemen, complexe componenten en geavanceerde modules. Zij delen hun kennis, zoeken de samenwerking op en gebruiken hun netwerk om succesvoller te innoveren.