Breed inzetbaar

Nu steeds meer mechanische apparatuur werkt met embedded software en dus vaak is voorzien van een beeldscherm, ontstaat een hele nieuwe markt aan mogelijkheden voor infotainment. Immers: als de eindgebruiker moet wachten, of als het apparaat tijdelijk niet gebruikt wordt, is het beeldscherm beschikbaar voor alternatieve vormen van communicatie. Denk bijvoorbeeld aan videoclips, gecombineerd met advertenties. 

Ook traditionele billboards, reclamezuilen of posters kunnen eenvoudig worden vervangen door digitale varianten. Het digitaal uploaden van nieuwe advertenties is stukken eenvoudiger dan op de traditionele manier, waarbij het reclamemateriaal eerst gedrukt en geleverd moet worden en bovendien statisch is.
 
Op tafel in cafés, aan de wand in supermarkten, op de teller op benzinestations…intelligente producten bieden de makers een breed scala aan nieuwe verkoopmomenten die, gecombineerd met entertainment, bij consumenten goed ontvangen zullen worden.  

Met de remote management bouwsteen Machine2World® maken wij een remote applicatie op maat. Het software platform is gebaseerd op een architectuur die flexibel en schaalbaar is, waardoor een koppeling met ieder apparaat - groot of klein - mogelijk is. 

Machine2World® bestaat uit drie delen:

  • data/control: toegang tot de machine via moderne communicatietechnieken (GSM, Internet, etc.). Handelt communicatie met specifieke machine(s) af en maakt communicatie tussen machine(s) via Internet mogelijk.

  • logica: één applicatielaag die met alle apparatuur ‘in het veld’ communiceert en ook de centrale opslag van gegevens verzorgt.

  • presentatie: uitvoeren van management, service en diagnostische taken. Via een gebruikersportal op Internet kan data worden bekeken en kunnen machines van een afstand beheert worden.

Door het toepassen van Internetprotocollen zijn er geen beperkingen aan de fysieke verbinding waarop de remote management applicatie tot stand kan komen. Het is mogelijk te kiezen voor een vaste of draadloze verbinding, of voor infrarood.