IAI beveiligde documenten oplossingen

IAI ontwikkelt machines voor de productie van beveiligde documenten en kaarten, zoals paspoorten, rijbewijzen en bankpassen. De optica- en lasertechnologie van IAI behoort tot de absolute wereldtop. Het vormt de functionele kern van haar Book- en CardMaster One systemen en wordt toegepast bij het aanbrengen van beveiligingselementen. Voorbeelden zijn het laserbranden van minuscule gaatjes in Nederlandse rijbewijzen die gezamenlijk de pasfoto reproduceren en het laserschieten van 3D-foto’s op diverse paspoorten. De oplossingen van IAI gaan echter verder. Tot de disciplines behoren onder andere chipprogrammering en het aanbrengen van verborgen afbeeldingen, microteksten en beveiligd laminaat. 

Robert Hendriksen (op foto links) is software architect bij Sioux en werkt sinds een half jaar bij IAI mee aan de ontwikkeling van een nieuw CardMaster One systeem. Het project is uitdagend. Hendriksen voelt zich echter als een vis in het water. ‘De machine is hightech, maar wel van die orde dat je hem in zijn geheel kunt doorgronden. We kunnen en mogen op heel veel fronten expertise leveren: softwarebouw, het implementeren van een ontwikkelplatform, kennis overdragen aan IAI-programmeurs, noem maar op. Bovendien werkt Sioux ook mee aan de ontwikkeling van de hardware, door een bijdrage te leveren op het gebied van optomechatronica. Zo kunnen we het project multidisciplinair benaderen en snelheid creëren. Daarbij staat betrouwbaarheid voorop. De gebruiker mag nooit worden teleurgesteld.' 

Ron van Oosterhout (op foto rechts), director operations bij IAI industrial systems. 'De winst van de samenwerking met Sioux schuilt voor ons in de combinatie van competenties’. 

Lees meer over het IAI-project in het Sioux Source Magazine.