Jouw ontwikkeling telt

Jij bent onze kracht

Wij geloven dat de kracht van Sioux ligt in de mensen die er werken. Daarom vinden we het belangrijk om je te begeleiden in je ontwikkeling. Al onze people managers hebben een technische achtergrond en weten dus wat je moet doen om een volgende stap te nemen. Jouw people manager houdt je scherp en daagt je uit. 'Je people manager is niet alleen een coach, maar houdt je ook een spiegel voor', legt Hans Odenthal, people manager, uit. Zo ontdek je hoe je kan groeien in het vak. Bijvoorbeeld door het volgen van een workshop of opleiding. 

Up-to-date met 6.000 euro per jaar

‘Wij werken met een persoonlijk opleidingsbudget. We hebben dus geen vast opleidingstraject', vertelt Hans. 'Wat je al kunt en waar je naar toe wilt, bepalen voor het grootste deel welke opleidingen je volgt', legt hij uit. Het gaat hierbij om technische kennis én om persoonlijke vaardigheden. En met een opleidingsbudget van 6.000 euro per jaar is het niet moeilijk om up-to-date te blijven. 

Scherp blijven

Ook buiten je opdracht zijn er veel mogelijkheden op het gebied van ontwikkeling en innovatie. Expertise Groepen zijn bijvoorbeeld een leuke manier om trends in de gaten te houden en kennis te delen met je collega’s. Zet je opleidingsbudget in voor het volgen van cursussen en de aanschaf van boeken. Blijf op de hoogte van de nieuwste trends in een van onze Hot-or-Not sessies. Zo kun jij groeien in je vak en blijven wij innovatief.

Werken bij Sioux

Je people manager helpt je je sterke kanten te herkennen en verder te ontwikkelen.

Je opleidingsbudget kun je gebruiken om boeken te kopen, opleidingen te volgen of congressen te bezoeken. Kennis delen, innoveren en jezelf ontwikkelen zijn geen vrijblijvende waarden binnen Sioux. We vinden het belangrijk dat je zelf kunt kiezen op welke manier je daar vorm aan geeft.

In de expertisegroepen ga je lekker met andere 'vakidioten' aan de slag. Onderwerpen zijn Microcontroller, .NET, Mobile Development, Linux, Cloud en Model Driven Software Development, om er maar een paar te noemen.