Expertisegroepen

Sioux Expertisegroepen: niet alleen denken, maar ook doen, sparren en experimenteren.

Sioux Pizzabudget! Sioux verzorgt voor alle expertisegroepen de benodigde hardware en de food for thought. In de meeste gevallen pizza, vandaar de naam :)

Het doel van de expertisegroepen is het opdoen van ervaringen die je kunt gebruiken in je werk. Maar ook juist het opdoen van ervaring in een interessegebied dat niet aan bod komt in je project.

Fun & value

Expertisegroepen zijn een leuke manier om nieuwe ontwikkelingen te volgen en ervaringen te delen met je collega’s. Een van deze ontwikkelingen is bijvoorbeeld Security in software ontwikkeling. Kristof Smits, account manager, heeft deze Expertisegroep Security zelf opgericht. 'We komen ongeveer zes keer per jaar bij elkaar en dan proberen we ook echt iets te hacken. Dat is het fun gedeelte. Daarnaast is er ook een educatief aspect, waarin we nagaan hoe we code veiliger kunnen maken.' Sioux sponsort de hardware en de food for thought (pizza budget) tijdens de bijeenkomsten van de expertisegroepen. 

Steeds weer wat nieuws

Niet alleen nieuwe trends komen aan bod. Sommige onderwerpen blijven nu eenmaal actueel. Zo is er bijvoorbeeld een Linux Expertisegroep, populair in België en Nederland. 'Ik ben al 8 jaar lid van deze kennisgroep. Linux is een onuitputtelijk onderwerp met steeds nieuwe ontwikkelingen,' vertelt Kees-Jan Dijkzeul, een van de trekkers van deze groep. 'De ene keer komen we samen op kantoor in Eindhoven, de andere keer huren we een zaaltje in België.' 

Netwerken

De ervaringen uit deze Expertisegroepen kun je toepassen in je werk, als aanvulling op je cv gebruiken of je nieuwsgierigheid ermee stillen. De Expertisegroepen hebben ook een sociale functie: 'Je leert veel mensen kennen en je komt er achter wie welke specialiteiten heeft. Je bouwt dus een netwerk van specialisten op die je makkelijk kunt raadplegen als je met een probleem zit', vertelt Kees-Jan. Er zit vast wel een interessante Expertisegroep voor jou bij. Maar je kunt natuurlijk ook net als Kristof de stoute schoenen aantrekken en er zelf een oprichten.