Internationaal talenten programma

De meerderheid van de Sioux-engineers woont in de buurt van zijn of haar werk. Maar soms is er ook een klik met iemand die in het buitenland woont. Wij laten een beetje afstand niet in de weg staan van een goede kans. En jij?

Waarom werken bij Sioux?

Sioux is een internationaal technologiebedrijf, met het hoofdkantoor in Eindhoven. Eindhoven is een van de slimste regio’s in de wereld omdat bijna alle grote hightechbedrijven in deze regio gevestigd zijn. Sioux heeft het genoegen om voor veel van die bedrijven te werken. Hierdoor komen de meest interessante hightechprojecten bij ons terecht. Werken bij Sioux betekent dat je werkt aan innovatieve projecten die een verschil maken in de wereld. Sioux werkt o.a. in de domeinen; semicon, automotive, life science & health, image & printing, consumer electronics & telecom, traffic transport & infrastructure en agro & food.

Je kunt onze arbeidsvoorwaarden hier bekijken.

Elkaar beter leren kennen

Allereerst is het belangrijk om elkaar beter te leren kennen. Nadat het CV is beoordeeld wordt een skype sessie ingepland om kennis te maken. Als er wederzijdse interesse is, zal Sioux zorgen voor een sollicitatiegesprek en een rondleiding bij Sioux Eindhoven. De kosten hiervan neemt Sioux voor haar rekening.

Sioux buddy

De volgende stap is om je te koppelen aan een Sioux buddy uit je eigen land. Sioux is een internationaal bedrijf, dus dit is zelden een probleem. De Sioux buddy kan uit eigen ervaring vertellen wat er bij een verhuizing naar Nederland allemaal komt kijken, en denk dan niet alleen aan de praktische dingen maar ook aan de culturele verschillen. Bijvoorbeeld: de meeste mensen moeten wennen aan de lunchgewoontes, waar voornamelijk boterhammen worden gegeten. Je kunt natuurlijk altijd zelf je eigen lunch meenemen ;-)

Verhuizen naar Nederland

Als je bij Sioux gaat werken moet je verhuizen naar Nederland. Sioux kan je helpen met deze stap.

Bijvoorbeeld:

  • Met het verstrekken van een checklist, met alle dingen waar je aan moet denken.
  • Het aanmelden voor een Nederlandse kenniswerker overeenkomst, indien dit van toepassing is
  • Helpen met het vinden van een (tijdelijke) woning
  • Helpen met de integratie
    • Nederlandse cultuurlessen
    • Nederlandse taallessen
  • Hulp bieden met het invullen van belastingformulieren

Meer informatie

Als je meer informatie wil hebben, kan je contact op nemen met Bart Sanders.

Werken bij Sioux